Klar til den nye Digital Post?

Opdateret version d. 30. november 2021. 

Danmark skal have en ny platform for Digital Post, der oprindeligt var planlagt til at gå i luften ved udgangen af november.

Lanceringen af Digital Post er dog midlertidigt udskudt til første kvartal 2022.

Læs mere om Digitaliseringsstyrelsens beslutning her

Der er endnu ikke fastlagt en ny dato for lanceringen af Digital Post, men denne forventes at blive annonceret i december. 

Digital post med flere fordele

Selvom den nye Digital Post kommer til at betyde, at enkelte funktioner forsvinder, som mange virksomheder er blevet vant til at bruge i e-Boks. Så er en af de gode nyheder, at din virksomhed fremover har flere muligheder for at læse den Digitale Post fra offentlige myndigheder på flere forskellige platforme som fx virk.dk, e-boks og mit.dk – og ikke mindst på den nye Digital Post-app – sammen med post fra andre virksomheder som fx banker og forsikringsselskaber. 

Det skal din virksomhed være opmærksom på

Overgangen til det nye Digital Post sker automatisk, og de fleste virksomheder skal ikke foretage sig noget udover det sædvanlig. Men tre grupper af virksomheder skal dog være opmærksomme på følgende ændringer:

  • Virksomhed eller forening, der bruger et afhentningssystem, skal lave en systemintegration til det nye Digital Post for at kunne læse post fra offenlige myndigheder, som de plejer. Læs mere her.

  • Virksomhed eller forening, der benytter automatisk videresendelse, skal beslutte, om de vil anskaffe et afhentningssystem for at læse posten. Alternativet er, at de skal læse posten på virk.dk eller en af de andre platforme. Læs mere her.

  • Virksomhed, der har givet medarbejdere eller eksterne partnere adgang til særlige mapper, skal opdatere adgangen til det nye Digitale Post under rettighedsportalen. Læs mere her.

Lyst til at vide mere?

Har du spørgsmål eller bare lyst til at vide mere, kan du finde Digital Posts FAQ til virksomheder her.

Brug for support?

Har du brug for hjælp, kan du se mere om, hvordan du kontakter den Digital Posts support for virksomheder her.

Vores kompetencer spænder bredt 
– skal vi også rådgive dig?

Se vores ydelser

cta ikon
bubble