Håndværkerfradraget afskaffes pr. 1. april 2022

Går du og overvejer at renovere boligen eller optimere boligens energiramme? Så skal du være opmærksom på, at der i 2022 gælder nye regler.

Med den nye Finanslov er det besluttet, at Håndværkerfradraget helt afskaffes med virkning fra d. 1. april 2022. Det betyder, at det efter 1. april i år ikke længere er muligt at få fradrag for de energibesparende håndværksydelser udført i hjemmet, herunder fx til isolering, nye vinduer og døre samt til installation af varmepumper eller opsætning af solceller – hvilket før har været tilfældet. 

Til og med 1. april 2022 er det dog stadig muligt at få fradrag for håndværksydelserne. De skal dog være udført og betalt senest d. 31. marts 2022.

Det kan derfor være en fordel at benytte sig af årets første tre måneder, hvis man har fradragsberettigede håndværksprojekter i støbeskeen. 

Håndværkerfradraget afskaffes, mens servicefradraget består

Hvor der før har været to typer af fradrag: Servicefradraget og Håndværkerfradraget, så er det pr. 1. april 2022 kun servicefradraget, som fortsat er gældende. Dette fradrag reduceres dog markant sammenlignet med sidste år. 

Servicefradraget gælder for udgifter, der går til hjælp i egen bolig eller i sommerhus som fx rengøring, vinduespudsning, havearbejde og børnepasning.

Du kan læse mere om servicefradrag og ændringen her

Beløbsgrænser i 2022

Skatteministeriet har med den nye finanslov desuden offentliggjort beløbsgrænserne for håndværker- og servicefradraget i 2022, og de er markant lavere i år. 

Max fraadrag 2021 2022
Servicefradrag 25.000 kr 6.400
Håndværkerfradrag 25.000 kr 12.900

Det er kun arbejdslønnen, du kan få fradrag for

Du skal være opmærksom på, at det fortsat kun er arbejdslønnen (inkl. moms), som du kan få fradrag for. Det er derfor vigtigt, at du altid får en udspecificeret faktura, hvor det tydeligt fremstår oplysninger om det udførte arbejde. Det gælder desuden, at par med fælles økonomi har hvert sit fradrag, uanset hvem der har betalt regningen.

Vores kompetencer spænder bredt 
– skal vi også rådgive dig?

Se vores ydelser

cta ikon
bubble